Kennel XO
Vi som driver Kennel XO er Cathrine Sallaup og Gunnar Aagesen. Vi er bosatt i Orkdalen like utenfor Trondheim. Her bor vi landlig til sammen med våre hunder og katten Frøs. Vi har begge hatt stor interesse for brukshund og da spesielt schäferhunder siden tidlig på 90-tallet.

Interessen for oppdrett startet i 2001 med kjøpet av vår første hund fra Svenske brukslinjer. Med han vokste interessen for linjer på schäfer som var avlet først og fremst på arbeidsegenskaper. Vi brukte mye tid på å sette oss inn i linjer, helse og mentalitet og det endte med at vi i mellom 2002 og 2003 kjøpte inn tre schäfertisper fra svensk/tyske brukslinjer med tanke på avl. To av disse tispene fant vi gode nok til å føre videre i avl og ble stamtispene i vårt oppdrett.


Cathrine Sallaup
For Cathrine er hund både hobby og arbeid. Hun jobber pr i dag som Kursansvarlig i Doglife Hundetjenester

Cathrine trener i dag våre tisper XO Bris og XO Ivri

Cathrine har også trent opp og ført frem XO Aylar. Ei tispe fra vår første kull. Aylar konkurrerer i LP Elite, RSP 3, RRP 3, IPO 2 og SL 3. Aylar bor nå hos Cathrine sin far - Per. De har deltatt på NM for schäferhunder hvor Aylar både i 2013 og 2014 fikk bronse. De startet The Challenge i 2013 og 2014

XO Bris konkurrerer i RRP 3, SL 3, SPH 1 og RSP 2. Hun har også deltatt på The Challenge 2 ganger

Molars Twix - "Wicca". Wicca er stamtispen i vårt oppdrett. Wicca har oppnådd FH 1, SchH 3, IPO 3, SL 3, RSP 3 og har CERT fra RSP 3 og SchH 3. Hun ble også Norgesmestere i RSP 3 i 2006 og 2008, samt sølv i NM RSP i 2011
Wicca har 31 avkom, av de er 30 stk røntget. Hun har avlet 100 % fritt for HD og 90 % fritt for AD

Cathrines hovedinteresse når det kommer til hund har igjennom flere år vært spor og lydighet og hun har i den forbindelse utdannet seg til NKK Instruktør trinn 1 og NKK trinn 2 Lydighet. Mentaltesting av hund er også noe som har opptatt henne mye og pr i dag er hun K-test dommer og mentalbeskriver på hund. Hun holder også på å utdanne seg som funksjonsanalyse dommer.

Cathrine begynte med hund igjennom omplasserings gruppa i dyreverns organisasjonen Kjemp for dyrene. Hvor det meste av hennes fritid gjennom noen år gikk med på å være "krisehjem" for hjemløse hunder, og å forsøke å finne gode hjem til de. Etter en periode som krisehjem begynte lysten og interessen for egen hund å melde seg, og omplasserings hunden Welbe av Leüthenhagen kom i hus.

Etter Welbe ble det nok en omplasseringshund, Xaricas Leika. Det var med Leika interessen for trening og konkurranser våknet for alvor. Leika ble ført opp til kl. 3 lydighet , B-spor NSchK prog. og C- spor NBF. Det meste av tiden med Leika gikk med til Runderings trening og to sessonger på rad var de med på treningsgrupper i rundering i Nidaros BHK, men det ble aldri noen start.

Leika fikk etterhvert rygg problemer som satte en begrensning for treningen og letingen etter ny hund begynte. I perioden før valpen kom i hus ble unghunden Cindex Ircho "lånt", han ble i huset i 2 år... Med Ircho ble det også litt trening og konkurranser. Det ble opprykk til LP 3 og opprykk til B-spor.

Cindex Komplett Kaos kom i hus 1. nyttårs dag 1998. Han var et herlig sjarmtroll, og med gode egenskaper for brukshund trening. Det ble først og fremst satset på spor, og på den siste konkurransen før det "gamle" schäferhund programmet ble lagt ned var de kun 3 poeng fra opprykk til A. Etter dette var det litt tungt å motivere seg for å begynne på nytt i NBF. Derfor ble det lagt mest vekt på LP en stund. Det førte til opprykk og konkurranser i Elite. Det ble også trent en del IPO, og ferdelsprøve, SL I og start i sporhund ble gjort.


Gunnar Aagesen

Gunnar begynte å interessere seg for trening av hund tidlig på 90 tallet. Interessen startet ved at han pleide å låne hunder av sin bror, Trond Aagesen som er en av oppdretterne i kennel Romi. Videre begynte han å trene med noen av brorens hunder og det ble også tatt en brukshundkåring.

Gunnar tok over ei tispe fra kennel Romi, Romi's Anusch. Henne konkurrerte han i LP kl 3 og Spor kl B. Senere kjøpte han valpen Romis Kwai, som han mistet i ung alder pga en skade.

Etter Kwai, kjøpte Gunnar Romi's Nathan. Med Nathan satset Gunnar på Nordisk bruks i NSchK's program. Nathan og Gunnar konkurrerte i både A-spor og A-Rundering. De deltok også på et par NM for Schäfer, med beste resultater Nr 2 i B NM og Nr 5 A NM.

Etter Nathan kjøte Gunnar Schäferhunden SchH III IPO III FH I Divagårdens Bork. De satset på det internasjonale bruksprøve programmet. Bork og Gunnar har som beste resultater en 1 plass i NM SchH II, CERT i SchH III og RSP III og en 3 plass på NM RSP III. Vi så oss desverre nødt for å avlive Bork høsten 2008 pga ryggproblemer.

I dag har Gunnar XO Big Storm. Storm har Gunnar trent og konkurrert frem til IPO 3

I tillegg til å trene og konkurrere med hund har Gunnar prioritert å utdanne seg som NKK instruktør, figurant og dommer. Pr. i dag er han Instruktør Trinn 1, Instruktør Trinn 2 BRUKS og Instruktør Trinn 2 RIK . Gunnar er også utdannet treningsfigurant RIK, IPO/RIK dommer, K-test dommer og mentalbeskriver.


Per Sallaup
Per er far til Cathrine og også en viktig del av Kennel XO. Han hadde en av våre avls tisper, Molars Wiska. Per førte opp Wiska til RSP 3 og ble i 2008 brukshundchampion (NBch). Per og Wiska deltok også på The Challenge

I dag har Per tispen XO Aylar. De har tilsammen oppnådd 2 bronsemedlajer i NM for Schäferhund og deltatt to ganger i The Challenge

Pers hunde- interesse våknet tidlig på 90 tallet med omplasserings hunden Elsran's Orry. Orry var en typisk problemhund som utaggerte mot hunder, stakk av på jakt og kunne være ufin til fremmede mennesker, dette førte til en del kurs for å få rettet på problemene.

Etter Orry ble det nok en omplasserings hund, en uregistrert schäfertispe med navn Toya. Med Toya ble det litt mer målrettet trening og de startet i klasse 1 lydighet og fikk startet i C - spor NSchK's program. Toya var plaget med imunsvikt og kløe og ble avlivet 6 år gammel.

Cindex Jatzo var Pers neste hund. En tempramentsfull hannhund ,med veldig gode evner i spor. De satset på spor og hadde godkjent resultat i B. Jatzo hadde desverre AA som begynte å plage han og han ble avlivet 6 år gammel.

Per har også hatt stor interesse for mentaltesting og er utdannet mentaltest figurant og testleder . Han har også tatt instruktør trinn 1 utdanning


Oppdrettet
I 2002 kjøpte vi tispa Molars Qadi. Planen var at Qadi skulle bli stamtispa i vårt oppdrett. Qadi er en god hund, men etter en helhetlig vurdering ikke en god nok hund til å å starte vårt oppdrett med.


Senere kjøpte vi tispene Molars Twix og Molars Wiska, dette er hunder som kommer fra helsemessige gode - og mentalt bra kull. De innehar også de egenskapene vi mener gode avlshunder skal ha.

 


Katten vår Frøs

Gunnar og Romi's Nathan

Divagårdens Bork

Cathrine og Cindex Komplett Kaos

Cindex Ircho

Xarica's Leika

Welbe av Leuthenhagen

Elsran's Orry

Cindex Jatzo